Nerdrum i veikrangel

En langvarig veikrangel mellom hytteeiere og turfolk i Bøvre utenfor Stavern har ført Odd Nerdrum og kona Turid Spildo midt inn i den bitre striden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et forsøk på å fjerne turfolk lengst mulig bort fra sine egne hytter, har hyttefolket i området bevisst forsøkt å lede stien langs Nerdrums kunstparadis, Røvika gård.

Ifølge lokalavisa Østlands-Posten, som kommer ut i Larvik, skal Nerdrum denne helga ha sett seg lei på de andre hytteeiernes oppførsel - og turfolkets hyppige tråkking forbi kunsteiendommen Røvika gård utenfor sommerparadiset Stavern. Flere vitner skal ha observert noen «engelsktalende unge menn» som denne helga har jobbet iherdig for å stenge stikrysset som leder turgåerne ned på Nerdrums jorde og forbi kunstnerens hus.

- Avtalen er at Kyststien skal gå forbi hyttebebyggelsen for så å komme fram til Røvikajordet. Mange hytteeiere har de siste årene forsøkt å legge om stien langs jordet til Nerdrum, men det er ikke slik stien skal gå. Derfor ser jeg ikke det som noe galt at denne stien nå blir sperret, sier Britt Wold i Stavern kommune.

Selv om Nerdrum trolig har rett til å stenge området fordi det regnes som innmark, vil neppe hytteeierne gi seg uten kamp.
Men det skulle ikke være noen kunst for Nerdrum, som ikke var tilgjengelig for kommentar i går kveld.