Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nerdrum må trolig sone i fengsel

Fengselsstraffen Nerdrum har fått, er for lang til å sones hjemme.

TROLIG I FENGSEL: Odd Nerdrum ønsker å sone straffen hjemme, men straffen han har fått er trolig for lang til det. Her er han i Borgarting lagmannsrett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TROLIG I FENGSEL: Odd Nerdrum ønsker å sone straffen hjemme, men straffen han har fått er trolig for lang til det. Her er han i Borgarting lagmannsrett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Nerdrums ønske om å få sone straffen på nesten tre års fengsel hjemme med elektronisk fotlenke, strider mot norsk lov.

- Loven om soning med elektronisk fotlenke er helt klar. Man kan sone dommer opptil fire måneder med en slik ordning, men lenger soning enn det er det ikke hjemmel for, sier Andreas Skulberg, avdelingsdirektør i Kriminalomsorgen, til Klassekampen.

Skrev brev I forrige uke kom dommen fra Borgarting lagmannsrett, der den 68 år gamle maleren ble dømt til fengsel i to år og ti måneder for skatteunndragelser.

Nerdrum har skrevet et brev til Justisdepartementet og bedt om å få sone straffen hjemme, med elektronisk fotlenke.

- Jeg synes det er en bedre idé om jeg kan stå her og male med en fotlenke, i stedet for å kaste bort tida i et fengsel med å spille kort, har Nerdrum uttalt.

Får trolig male Nerdrum vil trolig få lov til å male i fengselet, men ikke selge kunsten han maler der, skriver Aftenposten.

- En kunstner som Nerdrum må vi ikke ødelegge. Han må vi jobbe med på en ordentlig måte - han er en stor, nasjonal kunstner, sier Bjørn Krogsrud, direktør i Kriminalomsorgen region sør.

- Vi vil ikke hindre ham i å male, tror jeg. Det er omsetningen som er saken. Vi vil ikke gi anledning til å drive bedriften innenfra. Men dette vil være en sak som vi må vurdere nøye, jeg har i mine 20 år i kriminalomsorgen ikke opplevd dette, sier Krogsrud.

Nerdrum har anket dommen til Høyesterett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media