Nerdrum må trolig sone i fengsel

Fengselsstraffen Nerdrum har fått, er for lang til å sones hjemme.

TROLIG I FENGSEL: Odd Nerdrum ønsker å sone straffen hjemme, men straffen han har fått er trolig for lang til det. Her er han i Borgarting lagmannsrett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TROLIG I FENGSEL: Odd Nerdrum ønsker å sone straffen hjemme, men straffen han har fått er trolig for lang til det. Her er han i Borgarting lagmannsrett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Odd Nerdrums ønske om å få sone straffen på nesten tre års fengsel hjemme med elektronisk fotlenke, strider mot norsk lov.

- Loven om soning med elektronisk fotlenke er helt klar. Man kan sone dommer opptil fire måneder med en slik ordning, men lenger soning enn det er det ikke hjemmel for, sier Andreas Skulberg, avdelingsdirektør i Kriminalomsorgen, til Klassekampen.

Skrev brev I forrige uke kom dommen fra Borgarting lagmannsrett, der den 68 år gamle maleren ble dømt til fengsel i to år og ti måneder for skatteunndragelser.

Nerdrum har skrevet et brev til Justisdepartementet og bedt om å få sone straffen hjemme, med elektronisk fotlenke.

- Jeg synes det er en bedre idé om jeg kan stå her og male med en fotlenke, i stedet for å kaste bort tida i et fengsel med å spille kort, har Nerdrum uttalt.

Får trolig male Nerdrum vil trolig få lov til å male i fengselet, men ikke selge kunsten han maler der, skriver Aftenposten.

- En kunstner som Nerdrum må vi ikke ødelegge. Han må vi jobbe med på en ordentlig måte - han er en stor, nasjonal kunstner, sier Bjørn Krogsrud, direktør i Kriminalomsorgen region sør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer