Nervegass dreper et menneske på 10 minutter

Blant de dødeligste typene av kjemiske våpen.

SORG: En mann og en kvinne sørger over de døde etter gårsdagens angrep. Foto: AP Photo/Local Committee of Arbeen/NTB Scanpix
SORG: En mann og en kvinne sørger over de døde etter gårsdagens angrep. Foto: AP Photo/Local Committee of Arbeen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det skummet av munnene deres, pupillene deres var små, og de som ble fraktet inn i live kunne ikke trekke pusten og døde senere.»

Det fortalte en farmasøyt og aktivist til nyhetsbyrået AP i går.

De mange beskrivelsene fra helseklinikkene etter gårsdagens massive angrep mot forstedene i Ghouta-regionen i Damaskus beviser mulige tegn på forgiftning av nervegass.

Dødelig Det er en av de mest dødelige av de sju typene kjemiske våpen som er anerkjent av ekspertene, skriver Washington Post.

Nervegass kan drepe et menneske innen ti minutter.

Innledende symtomer er spyttseklesjon, smalere pupiller og en følelse av trykk i brystet. Ved høye doser kan musklene spenne seg og skape rykninger og spasmer.

- Musklene spenner seg, men de klarer ikke å slappe av igjen. Så opplever man muskelspasmer, og som rykningene blir mer og mer krampeaktig, kommer det slim ut av nese og munn og du ender opp i et krampeanfall på bakken. Folk overlever ikke dette, sier seniorforsker Charles Blair ved Federation of American Scientists (FAS) til Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer