Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nervekrig mot Arafat

I skyggen av Irak-krigen pågår en heftig strid om palestinernes lederskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA gir Yasser Arafat skylda hvis den moderate plaestineren Mahmoud Abbas, bedre kjent som Abu Mazen, ikke makter å danne regjering. Palestinernes president ligger i heftig strid med statsministerkandidat Mazen om regjeringens sammensetning.

Den beinharde konflikten dreier seg i første omgang om hvem som skal kontrollere sikkerhetstjenesten, Mazen eller Arafat. Men på lengre sikt handler den om palestinernes leder gjennom et kvart århundre skal skyves til side.

Det er USAs plan for Arafat. Den har støtte fra Storbritannias statsminister Tony Blair, som ifølge den israelske avisa Haaretz har sendt Arafat en sterk advarsel.

New York Times' innflytelsesrike Midtøsten-ekspert Thomas Friedman oppfordrer EU, Israel og arabiske land til å sikre Mazens seier.

Sjefen for Egypts eterretningstjeneste er ventet til Ramallah på Vestbredden i kveld for å mekle i striden mellom Arafat og statsministerkandidaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media