Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nervekrig mot palestinere i Hebron

JERUSALEM (NTB-Reuters-DPA): Israelske soldater anholdt i dag rundt 200 palestinske menn i byen Hebron på Vestbredden. Mennene ble fotografert og advart mot å angripe den israelske hær eller jødiske nybyggere, før de ble løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen fant sted i nærheten av Patriarkenes Grav, et minnesmerke som holdes hellig av såvel jøder som muslimer og som ligger sentralt i Hebron. Mennene ble hentet ut av sine hjem og drevet sammen, før en israelsk offiser kom med en skarp formaning til dem.

 Israelske tjenestemenn kunngjorde i dag at bygningsarbeidere innen to uker vil begynne arbeidet med flere hundre nye hjem for jødiske bosettere i Alfei Menashe nær byen Qalqilya nord på Vestbredden. Byggingen vil skje til tross for amerikanske og palestinske protester mot denne typen bosetting.

  - Vi har nylig fått grønt lys fra myndighetene til å sette i gang prosjektet, sa Shlomo Kattan, som er borgermester i Alfei Menasje. Han opplyste at prosjektet omfatter bygging 300 helt nye boligenheter og en gjenopptakelse av arbeidet på 72 leiligheter, der byggingen ble innstilt i 1992.

  Israelske kampfly angrep i dag en palestinsk geriljabase i nærheten av Beirut, opplyste øyenvitner i den libanesiske hovedstaden. Ingen mennesker skal ha blitt skadet i angrepet mot basene, som brukes av Folkefronten for frigjøring av Palestina PFLP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!