Nervekrig om klimaavtalen

Forhandlingene nær sammenbrudd i København.

FORHANDLER: Connie Hedegaard har ifølge Berlingske gitt opp. Foto: EPA/SOREN BIDSTRUP/Scanpix
FORHANDLER: Connie Hedegaard har ifølge Berlingske gitt opp. Foto: EPA/SOREN BIDSTRUP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Det pågår nå et voldsomt nervespill rundt klimaforhandlingene. I håp om å få andre land til å fire på kravene og påta seg større klimaforpliktelser, blir det forsøkt å stille ultimatum. Situasjonen er uoversiktelig, men mye antas å være en del av forhandlingsspillet. På Bella senteret hvor forhandlingene pågår er stemningen intens, men ingenting tyder foreløpig på et totalt sammenbrudd.

I natt kom det fram at Kina utelukker noen avtale, og nå mener det vil være bedre med en kort politisk erklæringen av en eller annen sort, men dette blir nå tilbakevist. Ifølge Danmarks Radio har ikke Danmark oppgitt å nå en klimaavtale, men det skal være stilt et ultimatum for å få landene tilbake til forhandlingsbordet.

Likevel erkjenner alle at avstanden, særlig mellom i-land og en del u-land, er svært stor, og det er høyst usikkert om det kommer noen avtale. I natt skal de såkalte G77-landene, som er en samling av u-land og land som Kina, India og Brasil, som blokkerer for en avtale. Danskene har forsøkt å komme fram til et kompromissforslag, men det er nå skrotet, ifølge Berlingske Tidende.Samtidig sier flere kilder til både Politiken og Jyllands-Posten at de danske forhandlerne ikke har gitt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer