Du leser nå Dagbladet Pluss

Nervekrigen om politikk, makt og posisjoner

KrF og Venstre vil bruke sin vippeposisjon for hva det er verd.

OLJEFRIE KRAV: Oljefritt Lofoten og Vesterålen er ikke det eneste KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande krever for å gå inn i regjering, men det er et minimum. Siv Hensen vil ikke la seg herse med av to småpartier. Foto: JOHN T. PEDERSEN / HANS ARNE VEDLOG
OLJEFRIE KRAV: Oljefritt Lofoten og Vesterålen er ikke det eneste KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande krever for å gå inn i regjering, men det er et minimum. Siv Hensen vil ikke la seg herse med av to småpartier. Foto: JOHN T. PEDERSEN / HANS ARNE VEDLOGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De rødgrønne ser ut til å tape makten, og det blåblå flertallet synes tapt.

De siste målingene viser at KrF og Venstre sitter på vippen i et ikke-sosialistisk alternativ, med den forhandlingsstyrken og makten det innebærer.

De to sentrumspartiene som har slått seg sammen til en slags sentrumsblokk, og gjort det klart at begge eventuelt går inn i regjering, eller ingen. Frp har sagt at de ikke vil støtte en regjering de ikke er en del av.

Nervekrigen

Selv om Erna Solberg kunne ønske seg en ren Høyre-regjering, er styringsdyktighet det viktigste for henne. Derfor vil hun ha alle med.

Mandag kan Erna Solberg vinne valget og gjøre seg klar til regjeringsforhandlinger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.