Stortingsvalget 2017

Nervepirrende drama: Ap faller, men kan få flertall med MDG

Velgerflukten fra Ap fortsetter på Dagbladets måling. MDG er på vippen i Dagbladets ferske måling, og kan velge statsminister. Ap, SV, Sp, MDG og Rødt får 87 mandater.

DUELL: Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møttes til duell i Dagbladets valgbod i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
DUELL: Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møttes til duell i Dagbladets valgbod i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap faller, men Jonas Gahr Støre kan bli statsminister med et nødskrik. Verken de rødgrønne eller de borgerlige får flertall på Ipsos´ siste måling for Dagbladet før valget 11.september. MDG havner på vippen, og selger seg dyrt. Både MDG, Venstre og KrFs kamp om å komme over sperregrensa kan avgjøre regjeringsspørsmålet.

Valgforskerne tror det kan gå langt ut på tirsdag før det blir klart om det er Støre eller Erna Solberg som skal styre landet de neste fire årene.

På Ipsos' måling tatt opp denne uka, går Ap tilbake med 2,3 prosentpoeng til 27,2 prosent. Senterpartiet går litt tilbake og får 9,4 prosent, mens SV fortsetter framgangen og får 6,2 prosent. Samlet får de rødgrønne partiene 78 mandater.

For MDG er målingen en stor opptur: Partiet får 4,4 prosent, som ville gitt sju mandater. En samarbeidskonstellasjon med Ap, Sp, SV og MDG gir 85 mandater og flertall på Stortinget.

Mandatene

Rødt får 3, 5 prosent, og ville fått to mandater hvis målingen hadde vært valg.

Det krever 85 mandater for å få flertall i Stortinget. På Dagbladets måling får Ap, SV, Sp, MDG og Rødt 87 mandater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer