Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nervepirrende på Hamar

Ronny Kjeldsen skal starte band og firma etter å ha blitt frikjent.

DAGENS GLADESTE: Ronny Kjeldsen ble frifunnet for drapet på Jan Petter Aarstad. I ettermidag smilte han sammen med forsvarerne sine Espen Wangberg (t.v) og Ole Magnus Strømmen. MMS-foto: Kamilla Thoresen
DAGENS GLADESTE: Ronny Kjeldsen ble frifunnet for drapet på Jan Petter Aarstad. I ettermidag smilte han sammen med forsvarerne sine Espen Wangberg (t.v) og Ole Magnus Strømmen. MMS-foto: Kamilla Thoresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HAMAR (Dagbladet): Det ble høydramatisk i Eidsivating lagmannsrett på Hamar i ettermiddag.

Like etter klokken 14 ble Ronny Kjeldsen frikjent for medvirkning til drapet på Jan Petter Aarstad av juryen. Etter en nervepirrende halvtime kom fagdommerne tilbake. De var enige i kjennelsen når det gjaldt Kjeldsen.

Førstelagmann Odd Jarl Pedersen og de to meddommerne var derimot ikke enige i juryens kjennelse når det gjaldt drapet på Ragnar B. Abrahamsen.

Han ble skutt og drept på på låven på Vollheim gård i romjulen 2007. I tingretten ble Knut Arne Thorstensen, Berit Thorstensen, Keiko Rønningen Kaasastul og Ole Kristian Bjørnsen dømt for drapet. Bjørnsen har hele tiden erkjent drapet, men har forklart at det skjedde i affekt og at han var alene. De andre ble dømt for medvirkning. Lagmannsretten satte kjennelsen til side.

Ble trodd
I lagmannsretten ble han endelig trodd på sin forklaring og ble så lettet at tårene trillet.

- Ole Kristian er veldig glad for å bli trodd. Så får vi avvente hva statsadvokaten gjør. De kan eventuelt kjøre ny sak, sier hans forsvarer Gunhild Bergan til Dagbladet.

Berit Thorstensen var ifølge forsvarer Tor Kjærvik glad for å bli frikjent for medvirkning til drapet på Abrahamsen.

- Men hun er skuffet over å bli dømt for drapet på Aarstad. Hun er glad for at kjennelsen ble satt til side for Abrahamsen. Det viser at hun ikke har hatt den posisjonen hun har fått i mediene, sier Kjærvik til Dagbladet.

Skal starte band
Ronny Kjeldsen var utvilsomt dagens mest forbløffede mann i Hamar. Da han ble frifunnet av juryen rykket han til og gjemte hodet i hendene. Da fagdommerne opprettholdt kjennelsen og spurte om han hadde forstått den, kom det et langt og lykkelig ja fra den høyreiste nordlendingen.

I ettermiddag er løslatelsen i orden og han er en fri mann etter to år i fengsel.

- Jeg skal starte rockebandet Raw hearts og lage Råtass bil, var alt han ville si til Dagbladet.

Senere lot han seg avbilde mellom sine to forsvarer, Espen Wangberg og Ole Magnus Strømmen.

Aktor Thorbjørn Klundseter er nøktern i sin kommentar.

- Det var nok noe overraskende, samtidig tar vi juryens kjennelse og lagmannsrettens avgjørelse til etterretning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media