Nervøs stemning på børsene i New York

Tesla faller videre, mens Apple får en liten opptur fra start.

BØRS: Det er nervøs stemning på børsene i New York, som svinger mellom pluss og minus. Foto: Linus Sundahl-Djerf
BØRS: Det er nervøs stemning på børsene i New York, som svinger mellom pluss og minus. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Selv om det var lyspunkter på børsene i Asia og Europa i dag fortsetter budsjettkrisen å prege utviklingen på børsene i New York.

Investorer uroer seg fortsatt over den fastlåste budsjettstriden i Washington.

Gjeldstakfristen 17. oktober er nå bare åtte dager unna, og president Barack Obama gjentok tirsdag sin holdning om at han er villig til å forhandle bare hvis republikanerne godtar å gjenåpne offentlig sektor og heve gjeldstaket -  uten betingelser.

Håpet lever videre Håp om at referatet fra det siste rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, som offentliggjøres i kveld, ikke vil gi noen holdepunkter for en snarlig nedtrapping av stimulansene, bidrar likevel til en viss optimisme sammen med en oppgradering av Apple.

På samme tid håper investorene at en utnevnelse av Janet Yellen som ny sentralbanksjef vil gi kontinuitet til Ben Bernankes stimulanselinje.

Etter en times handel var Dow Jones svakt opp, før den snudde ned 0,16 prosent til 14.753,05. Nasdaq faller 0,77 prosent til 3.666,52. S&P 500-indeksen faller 0,21 prosent til 1.651,96.

Få lyspunkt Det finnes bare et lyspunkt blant de 10 mest omsatte på Nasdaq. En oppgradering av Apple løfter aksjen 0,4 prosent til 482,76 dollar.

Facebook fortsetter ned 1,6 prosent, til 46,39 dollar, og har med det falt 9 prosent på to dager. Facebook er også så langt dagens mest omsatte aksje på Nasdaq.

Elbilprodusenten Tesla fortsetter ned 5,2 prosent, til 165,58 dollar. Tesla har dermed falt over 14 prosent siden aksjen satte ny all-time high på 193,37 dollar den 30. september.

Netflix fortsetter også ned over 4 prosent og har med det falt over 14 prosent siden 2. oktober.

Linkedin faller 2 prosent på NYSE, mens bankene er opp og Alcoa stiger 4,2 prosent etter gårsdagens gode kvartalstall.

J.C. Penney følger nærmest på pluss 3,9 prosent, mens fastfoodkjeden Yum! Brands faller mest av alle, og er ned 7,9 prosent.

Flere nyheter Norwegian og Fredriksen-aksje så rødt da børsen falt
Jarle Sjo: Disse rederne har skjønt det
Seks stjernefond - og to som går på stjernesmell

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 215483657


Varnish cache server