Nervøse Hongkong-innbyggere

Hongkong (NTB-DPA-Reuters): Forkjølete Hongkong-innbyggere strømmer til sykehusenes akuttmottak, livredde for at de har fått det dødelige kylling-viruset H5N1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mennesker har hittil dødd som følge av det farlige influensaviruset, som det foreløpig ikke finnes vaksine mot. Influensa-spesialistene frykter en eksplosiv spredning av kylling-viruset, som først ble registrert i 1961.

Smittsom frykt er for øyeblikket kanskje det største problemet for Hongkongs befolkning. Flere av dem har tilbrakt julehelga på sykehus med høyst ufarlig forkjølelse av frykt for at de i virkeligheten har fått det nye viruset. Mange av pasientene var små barn med forkjølelsessymptomer som urolige foreldrene ville ha undersøkt.

Ti er syke

Torsdag opplyste helsemyndighetene at ytterligere fire mennesker kan ha blitt smittet av H5N1-viruset. Til sammen er det dermed ti mennesker som nå er syke av den farlige sykdommen.

- Torsdag hadde vi 835 pasienter her. Vanligvis mottar vi bare 600 pasienter i løpet av en dag, opplyste sykehuspersonalet ved Kwong Wah-sykehuset.

- De fleste av dem som oppsøkte oss ble behandlet for vanlig forkjølelse. Situasjonen er blitt klart verre de par siste dagene. Jeg frykter at antallet pasienter vil fortsette å stige i tiden som kommer, sa en lege ved sykehuset.

Lenge til vaksine

De tidlige symptomene på det dødelige viruset ligner på vanlig forkjølelse/influensa, men ellers er lite annet kjent om sykdommen. Ekspertene i WHO tror at viruset bare smitter fra fulger til mennesker og at det ikke spres mellom mennesker.

WHO har opplyst at en vaksine mot det dødelige viruset tidligst kan foreligge sommeren 1998.