Nervøst flertall venter

Nervøst - som før teppet går opp for en premiere i operaen - trippet stortingsrepresentantene i dag rundt og ventet på avstemningen om hvor den nye operaen skulle ligge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flertallet på 139 representanter måtte pent vente på hva mindretallet på 26 ville gjøre. Fremskrittspartiets stemmer ville avgjøre saken. Ingen visste på forhånd hva resultatet ville bli: Vestbanen, Bjørvika eller ingen ny opera i det hele tatt.

Ingen spurte

Fremskrittspartiets representanter gikk håpefullt rundt og ventet på å bli spurt om hvordan Frp vil stemme. Partiet hadde bestemt seg for å holde det hemmelig til selve avstemningen sent i kveld. De færreste gadd spørre. Nå fikk det briste eller bære - uansett hvilket alternativ man ønsket seg.

Mens overlegningene gikk for fullt rundt restaurantbord, i korridorer og i vandrehallen i Stortinget, pågikk debatten i stortingssalen for fullt. Gjentatte og velkjente argumenter ble repetert i mer enn fem timer fra talerstolen.

Ventet og ventet

Samtidig mente de fleste at rekkefølgen de ulike forslagene ville bli stemt over kunne komme til å avgjøre utfallet. Parlamentariske ledere for Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, Johan J. Jakobsen og Einar Steensnæs stakk hodene fortrolig sammen for strategiske overlegninger. Arbeiderpartiets Grethe Fossum og leder av Oslo Ap Britt Hildeng vandret bekymret rundt. Frp-leder Carl I. Hagen slappet demonstrativt av med kake og kaffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer