Nese styver til Sulland

LILLESTRØM (Dagbladet): Frode Sulland og Heidi Ysen har fått seg en «midt på kjeften» av rettens tre dommere. På spørsmål fra Sulland, framprovosert av Per Orderud, fastslo de at det er eller kan bli motstrid mellom ektefellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette oppfattes som drepende for strategien Sulland og Ysen har valgt for sin klient, Veronica Orderud, nemlig at det overhodet ikke eksisterer noen som helst motstrid mellom ektefellene, og at de fullt ut har felles interesser.

Advokatene Cato Schiøtz og Harald Stabell står etter de to beslutningene fra de juridiske dommerne helt fritt til å prosedere sitt subsidiære opplegg, som går på at Per mangler forsett for å ha medvirket til drapene. Slik håper de på frifinnelse på et annet grunnlag enn det han ble dømt på i herredsretten.

Nå har Stabell og Schiøtz sikret seg fagdommernes aksept for dette, bare dager før vitneføringen er slutt.

Stabell uttalte rett etter den siste beslutningen i går at han føler at det er drevet en kampanje mot ham fra Veronica Orderuds forsvarere.

- Vil du melde Sulland og Ysen inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg?

- Det har jeg foreløpig ikke tenkt på. Vi må nå gjøre oss ferdige med saken. Jeg registrerer med tilfredshet at vi har fått støtte fra Advokatforeningen for måten vi har taklet striden på.

Foreningens hovedstyre har møte i dag, så da får vi se, sier Stabell.