Neshama (12) fant 3200 år gammel egyptisk amulett

Bærer navnet til faraoen Tuthmose III.

THUTMOSE III: Amuletten som Neshama Spielman fant for fire år siden bærer navnet til faraoen Thutmose III - som noen ganger omtales som «Det gamle Egypts Napoleon». Foto: Adina Graham, Ir David Foundation - City of David via AP
THUTMOSE III: Amuletten som Neshama Spielman fant for fire år siden bærer navnet til faraoen Thutmose III - som noen ganger omtales som «Det gamle Egypts Napoleon». Foto: Adina Graham, Ir David Foundation - City of David via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Igår offentliggjorde den ideelle stiftelsen Ir David Foundation flere bilder av Neshama Spielman (12), med den eldgamle amuletten. Stiftelsen arbeider for å ta vare på den bibelske byen Jerusalem, som ble erobret av kong David for over 3000 år siden.

Spielman opplyser ifølge nyhetsbyrået AP at hun fant amuletten for fire år siden, da hun og familien deltok i et prosjekt for å gå gjennom jord fra de gamle bibelske templene i Jerusalem.

Pesach-høytiden Amuletten bærer navnet til Thutmose III, som noen ganger omtales som «Det gamle Egypts Napoleon» og levde fra 1479 til 1425 før Kristus. Han var en briljant general som visstnok aldri tapte et slag, og var også mannen bak enorme byggeprosjekter i det gamle Egypt.

Zeev Orenstein, en funksjonær i stiftelsen, forklarte at det kan ta år å avgjøre hvor så gamle funn kommer fra og hva det er for noe.

Bildene viser - foruten den eldgamle skatten - en Neshama Spielman som virker like begeistret som da hun fant amuletten. Nå gleder hun seg til jødenes nært forestående Pesach-høytid, som feires til minne om da Moses førte israelittene ut av fangenskapet i Egypt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer