Nesheim har fått USA-tilbud

Berit Nesheim har fått tilbud om å jobbe i USA, men vil ta seg god tid med avgjørelsen: - Jeg vil lage film, men aner ikke om det kommer noe konkret ut av dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oscar-nominasjonen har om ikke annet åpnet dørene inn til amerikanske film- og tv-produsenter for Berit Nesheim. Hun har i løpet av fem dager i Los Angeles blitt kontaktet av flere som vil diskutere mulige jobbtilbud.

Høflig interesse

- Det mest konkrete tilbudet dreide seg om en tv-serie, men det er jeg ikke så veldig interessert i, sier Nesheim.

Og før Oscar-utdelingen på mandag vil Nesheim neppe vise mer enn høflig interesse overfor eventuelle nye filmprosjekter. Skulle hun vinne prisen, vil nok både størrelsen og kvaliteten på tilbudene øke.

For å øke oppmerksomheten omkring «Søndagsengler» vil skuespillerne Bjørn Sundkvist og Hildegunn Riise også komme til Los Angeles i løpet av uka. Men aller først kommer hovedrolleinnehaver Marie Theisen.

Jante er ukjent

- Mange av dem som har sett filmen gir ros til skuespillerne. Og særlig det at filmen viser unge skuespillere på en annen måte enn det som er vanlig i Hollywood, sier Nesheim.

For øvrig nyter hun det faktum at amerikanere aldri har hørt om janteloven og uten forbehold viser begeistring for folk som har gjort suksess.

- De synes det er stort å bli nominert til Oscar, og særlig at det er en kvinne som er nominert.