Nesøya-ranere fikk med seg smykker og personlige eiendeler

Ranerne som tok seg inn i en bolig på Nesøya i Akershus og truet beboerne med kniv, skal ikke ha fått med seg store verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er ingen pågrepet for tirsdagens ran. Onsdag kveld opplyste politiet til Budstikka at ranerne fikk med seg flere smykker og noen personlige eiendeler.

- Vi har ikke helt oversikt over hvor mange smykker som er tatt, men det skal ikke være snakk om store verdier, sier etterforskningsleder Bjørn Egil Drangevåg.

Boligen tilhører et kjent par i norsk næringsliv, men politiet har ingen holdepunkter for å tro at ranet var rettet mot den bestemte boligen.

- Det er ingen opplysninger om at det var noe målrettet at ranerne banket på akkurat denne døra, sier Drangevåg til NTB.

Truet med kniv

Onsdag ettermiddag etterlyste politiet en mindre, grå bil, trolig en Volkswagen Golf eller Polo, om lag ti år gammel. Vitner observerte en slik bil på Nesøya i tidsrommet da ranet skjedde.

To gjerningsmenn truet seg med kniv inn i huset på Nesøya og holdt en mann i 20-årene og hans mor i 50-årene tilbake mot deres vilje. Mannen skal først ha åpnet døren for ranerne, som overmannet ham. Da moren kom hjem noe senere, ble hun truet til å gi fra seg verdisaker. Etter å ha ransaket boligen for flere verdisaker, forlot ranerne boligen, og beboerne varslet politiet.

Politiet mener at ranerne «ikke bar preg av effektivitet og målrettethet».

Bilen sett i Drammen

Et vitne som så en av gjerningsmennene, har beskrevet ham som norsktalende, lys, høy og med tynn kroppsbygning. Han skal være om lag 20 år.

Politiet har opplysninger om at den etterlyste bilen ble sett i Drammene senere tirsdag og ber om tips i saken.

- Vi har grunn til å tro at gjerningsmennene brukte akkurat denne bilen, sier Drangevåg, som kan opplyse at politiet ikke har greid å sikre skiltnummeret på den etterlyste bilen.

De to som ble ranet, har det etter forholdene bra etter den skremmende opplevelsen, opplyser Drangevåg.

(©NTB)