MYE STØTTE: Den høyeste domstolen i Storbritannia har gitt Julian Assange muligheten til å prøve saken sin for tredje gang. I dag startet høringen i Supreme Court med et stort oppbud av støttespillere og media. Foto: Scanpix
MYE STØTTE: Den høyeste domstolen i Storbritannia har gitt Julian Assange muligheten til å prøve saken sin for tredje gang. I dag startet høringen i Supreme Court med et stort oppbud av støttespillere og media. Foto: ScanpixVis mer

Nest siste sjanse for Julian Assange

Taper Wikileaks-gründeren nå, må han ta utleveringssaken til Strasbourg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Til tonene fra "I shall be released" ankom Julian Assange retten i morges. Wikileaks-gründeren smilte til sine støttespillere på vei inn til Supreme Court.

To tap
To ganger har britiske domstoler konkludert med at australieneren skal utleveres til Sverige, der han er anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner under et opphold i august 2010. Begge gangene har Julian Assange anket.

Sju dommere
I dag og i morgen skal 40-åringens advokat Dinah Rose forsøke å overbevise de sju dommerne Lord Phillips, Lord Walker, Lady Hale, Lord Brown, Lord Mance, Lord Kerr og Lord Dyson om at Assange ikke skal sendes ut.

Mens Assange har kvittet seg med juristene han benyttet i de første rettsrundene, fører Clare Montgomery fortsatt saken for svenske myndigheter.
Dinah Rose har fått fire timer til å legge fram Assanges argumenter i dag. Clare Montgomery slipper først til i morgen.

Kjemper videre
Dommernes kjennelse er ventet i løpet av februar.
Julian Assanges hjelpere har opplyst til Dagbladet at Wikileaks-gründeren ikke akter å gi seg, men vil ta saken sin til den europeiske menneskerettsdomstolen hvis britene konkluderer med at han skal utleveres til Sverige.