Nest varmeste februar siden målingene begynte

Rekorden er fra 1998.

HETT: 
Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere. Dette bildet er fra Hovden i Bykle.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HETT: Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere. Dette bildet er fra Hovden i Bykle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere.

Temperaturmålinger fra hele verden er blitt analysert av forskere ved den statlige amerikanske etaten National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Resultatene viser at den globale snittemperaturen i forrige måned var 0,82 grader høyere enn gjennomsnittet på 1900-tallet. Rekorden fra februar 1998 ble imidlertid ikke slått.

Tidligere har flere uavhengige forskergruppene fastslått at 2014 var et av de varmeste årene som noen gang er registrert. Årsaken til at den globale temperaturen har steget de siste tiårene, er høyst sannsynlig menneskeskapte klimaendringer.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer