Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nest varmeste februar siden målingene begynte

Rekorden er fra 1998.

HETT: 
Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere. Dette bildet er fra Hovden i Bykle.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HETT: Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere. Dette bildet er fra Hovden i Bykle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets februarmåned var den nest varmeste som noensinne er blitt målt på kloden, ifølge amerikanske forskere.

Temperaturmålinger fra hele verden er blitt analysert av forskere ved den statlige amerikanske etaten National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Resultatene viser at den globale snittemperaturen i forrige måned var 0,82 grader høyere enn gjennomsnittet på 1900-tallet. Rekorden fra februar 1998 ble imidlertid ikke slått.

Tidligere har flere uavhengige forskergruppene fastslått at 2014 var et av de varmeste årene som noen gang er registrert. Årsaken til at den globale temperaturen har steget de siste tiårene, er høyst sannsynlig menneskeskapte klimaendringer.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling