- Neste år vil verden ha det bedre

Kinas statsminister bekymret, men ser lys i tunnellen.

BEKYMRET OPTIMIST: Kinas statsminister Wen Jiabao er bekymret for Kinas store lån til USA, men tror Kina og verden vil ha det bedre til neste år.  Foto: SCANPIX
BEKYMRET OPTIMIST: Kinas statsminister Wen Jiabao er bekymret for Kinas store lån til USA, men tror Kina og verden vil ha det bedre til neste år. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina er bekymret for landets plasseringer i USA, sier statsminister Wen Jiabao. Han innrømmer at Kinas mål om 8 prosent vekst kan bli vanskelig å nå i 2009.


- Kina er den største innehaveren av amerikanske obligasjoner, og USA er verdens største økonomi. Vi er ekstremt interessert i utviklingen i den amerikanske økonomien, sa Wen til pressen ved avslutningen av nasjonalforsamlingens sesjon fredag.


- Vi har lånt enorme summer til USA. Selvfølgelig er vi bekymret for hvor sikre disse pengene er. For å være ærlig er jeg litt bekymret, sa han.


Den kinesiske statsministeren understreket også at Kina kan iverksette nye stimuleringstiltak for økonomien dersom det trengs. Kina forbereder seg på et vanskelig år, sier han og innrømmer at det kan bli vanskelig å oppnå målet om en økonomisk vekst på 8 prosent.


- Jeg innrømmer at det vil bli vanskelig. Men med innsats er det mulig. Dette er regjeringens forpliktelse og ansvar, understreket han, før han kom med en uttalelse som kan tyde på at han tror nedgangen er forbigående.


- Jeg tror både Kina og resten av verden vil ha det bedre neste år, sa Wen.


Den kinesiske statsministeren brukte også pressemøtet til å snakke om Tibet, og sa at forholdene i området er fredelige og stabile.


- Freden i Tibet og de vedvarende fremskrittene der beviser at politikken vi har anlagt, er riktig, sa han.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer