- Neste gang vil Trandum brenne. Folk vil ta nøklene og stikke av

Trandum-innsatte krever endringer.

DRAMA: De innsatte ved Trandum forvaringssenter for utlendinger streiket i går mot det de mener er dårlige forhold. En av de innsatte sier det vil gå enda lenger neste gang om ikke situasjonen deres endrer seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
Thomas Rasmus Skaug
DRAMA: De innsatte ved Trandum forvaringssenter for utlendinger streiket i går mot det de mener er dårlige forhold. En av de innsatte sier det vil gå enda lenger neste gang om ikke situasjonen deres endrer seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld ble det på grensa til opprør, da et titall innsatte på Trandum forvaringssenter for utlendinger på Romerike streiket på grunn av forholdene i leiren.

Et titall personer ble pågrepet, og ingen ble skadet, ifølge politiet. Det skjedde først etter at de rundt 60 politifolkene som hadde møtt opp truet med å spyle ut demonstrantene. De streikende sier de føler de blir behandlet som mindreverdige mennesker, og at de føler de blir dårlig behandlet.

Dagbladet snakket mandag ettermiddag på telefon med en av de innsatte på Trandum. Han ønsker å være anonym, fordi han frykter problemer.

- Neste gang vil Trandum brenne. Folk vil ta nøklene og prøve å stikke av om det ikke ble endringer. Vi må få livet vårt tilbake. De kan ikke stenge oss inne her. Folk må ha nok luft, medisiner, mat og klær og få en rettferdig behandling, sier den innsatte til Dagbladet.

- Verre enn fengsel Arild Humlen, advokat og ekspert på utlendingsrett, mener at Trandum i realiteten fungerer som et fengsel. Den Trandum-innsatte Dagbladet snakket med, sier de opplever det som verre enn fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer