MØTES IGJEN: Under sin første presidentperiode lovet Barack Obama en ny start i forholdet til Cuba og Latin-Amerika. 17. desember i 2014 holdt han og Cubas president Raúl Castro historiske taler som varslet normalisering mellom de to landene. I fjor sommer gjenåpnet de ambassader, og 21. mars kommer Obama på et historisk besøk til Cuba. Her under et treff i FNs hovedforsamling i september i fjor. Foto: Mandel Ngan/AFP
MØTES IGJEN: Under sin første presidentperiode lovet Barack Obama en ny start i forholdet til Cuba og Latin-Amerika. 17. desember i 2014 holdt han og Cubas president Raúl Castro historiske taler som varslet normalisering mellom de to landene. I fjor sommer gjenåpnet de ambassader, og 21. mars kommer Obama på et historisk besøk til Cuba. Her under et treff i FNs hovedforsamling i september i fjor. Foto: Mandel Ngan/AFPVis mer

Neste mandag gjør de noe som ikke har skjedd på 88 år

Cuba pusser fasader, og gjør seg klar for en historisk begivenhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Hoteller tømmes for vanlige turister for å kunne huse politikere, sikkerhetsfolk, næringslivsledere og pressefolk som følger med når Barack Obama USAs president kommer til Cuba neste mandag.

Når Barack Obama og kona Michelle lander på José Martí-flyplassen utenfor Havanna neste mandag, er det 88 år siden en amerikansk president besøkte den karibiske øya.

Historisk sus

Obama slo i sin historiske tale 17.desember i 2014 slått fast at USAs Cuba-politikk gjennom mer enn femti år har feilet. I en samtidig tale varslet også Cubas president Raúl Castro en normaliseringsprosess. I fjor sommer åpnet landene ambassader.

Talsmenn for Det hvite Hus sammenligner det historiske besøket med Nixons Kina-besøk og Berlin-murens fall i 1989, og håper besøket kroner en av Obamas største utenrikspolitiske suksess, normaliseringen med det cubanske regimet etter mer enn femti års fiendskap.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn