Neste streik

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoler stenges og professorer streiker

Mange skoler vil også framkalle feriestemning før foreldrene vil like det. I Lørenskog må alle barne- og ungdomsskoler stenge, så nær som én. Alle skolefritidsordninger stopper også. Totalt vil Norsk Lærerlag ta ut 435 medlemmer i stat og kommune. 4600 elever i grunnskolen vil bli berørt.

Ved landets universiteter vil professorene gå ut i streik. Det kan få følger for avvikling av eksamen for mange tusen studenter. 100 professorer i Oslo og 20 i Bergen er beredt til å gå i streik for Forskerforbundet i AF.

AF vil også ta ut medlemmer i Statens landbrukstilsyn. Det vil ramme import av poteter og planter. Andre AF-medlemmer ved trafikkstasjoner kan forsinke førerprøver og EØS-kontroll av biler.

Politistreik

100 politifolk i Asker, Bærum, Romerike, Stavanger, Bergen og Sør-Varanger vil også benytte seg av sin streikerett. Det vil i første omgang berøre passutstedelse, grensekontroll og framstilling i retten.

Kø på Svinesund

På tollstedene ved Svinesund og Ørje skal 51 av 85 tollere i Norsk Tollerforbund som kontrollerer godstransport fra utlandet, tas ut i streik. Dette vil føre til full stans og kork i trafikken, fordi ingen trailere vil få klarert sitt gods for innførsel til Norge. På Svinesund er det bare parkeringsplass til 35 trailere.

- Det vil bli opphopning av trailere i løpet av et par timer og fullstendig kork i trafikken, sier assisterende tolldirektør Finn Fredriksen.