Gjenåpningsplanens trinn 2

Neste trinn 27. mai

Regjeringen letter på de nasjonale tiltakene.

NYE REGLER: Fredag 21. mai la Erna Solberg fram nye lettelser. Fra 27. mai gjelder følgende nasjonale regler i Norge. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse om gjenåpningstempoet i landet.

Tidligere fredag ble det klart at Helsedirektoratet anbefaler å gå til trinn to i gjenåpningsplanen, men med noen justeringer.

- Regjeringen mener at det er forsvarlig å fortsette gjenåpningen, sier Solberg.

I en pressemelding skriver regjeringen at datoen for neste trinn blir 27. mai, og at de nye reglene gjelder fra denne datoen.

Torsdag neste uke

- Vi ser at smittetallene er stabile og sykehusinnleggelsene går ned. Regjeringen mener derfor det er forsvarlig å fortsette gjenåpningen. 27 mai går vi derfor til trinn to, altså torsdag neste uke, sier Solberg på pressekonferansen.

Trinn to innebærer blant annet at den nasjonale skjenketida utvides til 24.00, og at spiseplikten fjernes. Det vil fortsatt være påbud om bordplassering og minst en meters avstand.

I tillegg åpnes det for at man kan være flere personer på blant annet treninger for voksne og på arrangementer for barn og unge. I kommuner med lavt smittenivå vil skolene kunne gå til grønt nivå igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer