Sommer i Norge

Neste uke blir enda varmere!

Det er bare å gjøre seg klar til enda mer sol, varme og bading. Til uka kan det til og med bli hetebølge Østafjells.

SOMMER OG SOL: Neste uke ser ut til å bli enda varmere og mer solfylt, ifølge Meteorologisk institutt. Her bades det under liknende forhold på Hvasser. Foto: Annichen Skaug
SOMMER OG SOL: Neste uke ser ut til å bli enda varmere og mer solfylt, ifølge Meteorologisk institutt. Her bades det under liknende forhold på Hvasser. Foto: Annichen Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom hele uka har folk i store deler av landet nytt sol og sommer. Og nå kommer Meteorologisk institutt med nok en glad-melding: «Klar for mer sommer? I neste uke peker Østlandet seg ut med de høyeste temperaturene», skriver de på Twitter, med et smilefjes dekket med svarte solbriller.

- Det blir varmt Østafjells neste uke. Det ser veldig bra og tørt ut, med makstemperaturer på rundt 25 grader de fleste plassene. Fra onsdag og utover kan det også bli enda varmere, sier Geir Ottar Fagerlid, meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Mulig hetebølge

Mot slutten av neste uke, fra onsdag og utover, kan det ble enda høyere på Østlandet. Kanskje til og med en hetebølge. I hvert fall i norsk målestokk.

- Hetebølge-definisjonen er at vi må ha tre dager på rad med over 28 grader. Jeg tviler på at vi får det, men det er jo lov å håpe. Og en hetebølge i Norge er jo noe annet enn lenger sør i Europa, sier meteorologen.

Og legger til at det fører til at det «begynner å bli tørt mange steder Østafjells».

- Så det er skogbrannfare både i helga og utover neste uke, sier Fagerlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer