Nesten 10 000 asylsøkere hittil i år

14 000 i hele rekordåret 2008.

- IKKE ØNSKELIG:  - Dette er ikke en ønsket utvikling, kommenterte statsminister Jens Stoltenberg etter at halvårstallene med økningen i asylstrømmen var klare. I juli ble tendensen forsterket. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- IKKE ØNSKELIG: - Dette er ikke en ønsket utvikling, kommenterte statsminister Jens Stoltenberg etter at halvårstallene med økningen i asylstrømmen var klare. I juli ble tendensen forsterket. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I løpet av årets sju første måneder er det kommet 9.900 asylsøkere til landet. Bare i juli måned kom det 1.734 nye asylsøkere til Norge, viser de ferske månedstallene som NTB har innhentet fra Utlendingsdirektoratet.

Dermed peker årets asyltall mot himmels til tross for at regjeringen har satt i verk flere innstrammingstiltak. Seinest 1. juli i år lanserte fagstatsråd Dag Terje Andersen åtte nye tiltak. Rekordtilstrømmingen i 2008 blir passert med samme utviklingstakt som julitallene viser. 

I årets sju første måneder kom det 45 prosent flere asylsøkere enn rekordåret 2008.

- Dette er ikke en ønsket utvikling. Vi ønsker å gi asyl til de som trenger beskyttelse. Men veldig mange som kommer, trenger ikke beskyttelse, og det er et problem, sa statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet 10. juli.

Da hadde UDI akkurat lagt fram halvårstall som viser at dobbelt så mange har fått innvilget asyl første halvår i år som samme periode i fjor.

- InnvandringsnaivtFrps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen var raskt ute da og konkluderte med at innvandringspolitikken er helt ute av kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer