Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten 10 000 terrorangrep i fjor

Over 80 prosent av terrorangrepene i fem land.

VERST I IRAK:  Irakisk politi går forbi en brennende bil i Bagdad, like etter at en bilbombe gikk i lufta og drepte minst tre mennesker. Irak er det landet som opplever mest terrorangrep. Foto: Marwan Naamani/Afp/Scanpix
VERST I IRAK: Irakisk politi går forbi en brennende bil i Bagdad, like etter at en bilbombe gikk i lufta og drepte minst tre mennesker. Irak er det landet som opplever mest terrorangrep. Foto: Marwan Naamani/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antalle mennesker som er drept av terrorisme økte med hele 61 prosent fra 2012 til 2013, viser en studie i internasjonal terrorisme, ifølge BBC. I fjor var det nesten 10 000 terrorangrep verden over, som er en økning på 44 prosent i forhold til året før, viser Global Terrorism Index 2014

Det er de militante gruppene Den islamske stat (IS), al-Qaida, Boko Haram og Taliban som står bak de fleste drapene. De fire gruppene står bak 66 prosent av terrorangrepene i fjor, og Irak er det landet som opplever flest angrep.

17 drepte i Irak daglig I fjor døde nesten 18 000 mennesker i terrorangrep.

- Ikke bare er angrepene kraftigere, det er flere av dem også, skriver Institute for Economics and Peace i rapporten.

Borgerkrigen i Syria er mye av grunnen til den enorme økningen i antall terrorangrep. Det har igjen ført til kaos i allerede voldsherjede Irak, hvor så mange som 6362 personer mistet livet i terror i fjor. Det er et gjennomsnitt på hele 17 drepte hver eneste dag.

Topp fem-terrorland Fem land opplever mest terror: Irak, Afghanistan, Pakistan, Nigeria og Syria. Her ble hele 80 prosent av terrorangrepene utført i fjor.

India, Somalia, Filippinene, Jemen og Thailand er de neste fem landene.

Norge på toppen Selv om OECD-landene bare opplevde fem prosent av terrorangrepene fra 2000 og fram til i dag, har de dødeligste angrepene funnet sted her:

Angrepene i USA den 11. september 2001, Madrid-togbombene i 2004, London-bombene i 2005 - og Breiviks angrep i Norge i 2012, kommer det fram i rapporten, ifølge BBC.

I fjor var det OECD-landene Tyrkia og Mexico som opplevde mest terror, med 57 og 40.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling