Nesten 100 000 evakuert: - En farlig, uforutsigbar og meget alvorlig brann

Enorm skogbrann i Canada.

UTBRENT: Bildene levner ingen tvil om hvor katastrofal brannen har vært for nabolag i Fort McMurray. FOTO: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix
UTBRENT: Bildene levner ingen tvil om hvor katastrofal brannen har vært for nabolag i Fort McMurray. FOTO: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede tirsdag denne uken ble 88 000 mennesker evakuert fra Fort McMurray i Canada på grunn av den voldsomme skogbrannen, som nå skal dekke et område på 101 000 hektar, eller 1000 kvadratkilometer.

Fort McMurray ligger nordøst i provinson Alberta, som ligger sørvest i Canada.

- Dette er en farlig, uforutsigbar og meget alvorlig brann, sier ministeren for sivil beredskap, Ralph Goodale ifølge Bloomberg.

«Et monster» Skogen i området er meget tørr, noe som gir brannen gode muligheter til å vokse seg større og farligere. Brannen kan i verste fall bli dobbelt så stor innen lørdagen er over.

Brannfolk fra provinsene rundt Fort McMurray blir nå hentet inn for å bidra i kampen mot brannen, som Goodale omtaler som «et monster av en brann», skriver Toronto Star.

Det skal heller ikke være noe hjelp å få av været. Det er fremdeles meldt tørt vær og vind. Området skal ikke ha hatt regnmengder av betydning på to måneder, og fredag antydet brannsjefen i Alberta, Chad Morrison, at «brannen kommer til å fortsette veldig lenge om ikke det forandre seg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer