KRYSSILD:  Ifølge en rapport fra FNs barneorganisasjon er 240 barn såret, og minst 94 drept i kryssildet mellom regjeringssoldater og regimekritiske demonstranter i Jemen. Bildet viser regimesoldater under en demonstrasjon 2. oktober i år. Foto: HANI MOHAMMED / AP PHOTO
KRYSSILD: Ifølge en rapport fra FNs barneorganisasjon er 240 barn såret, og minst 94 drept i kryssildet mellom regjeringssoldater og regimekritiske demonstranter i Jemen. Bildet viser regimesoldater under en demonstrasjon 2. oktober i år. Foto: HANI MOHAMMED / AP PHOTOVis mer

- Nesten 100 barn drept i kryssilden

Barna er drept mellom regjeringssoldater og regimekritiske demonstranter i Jemen, melder UNICEF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 94 barn har blitt drept i kryssild mellom regjeringssoldater og regimekritiske demonstranter i Jemen hittil i år, sier UNICEF. Ifølge en rapport som FNs barneorganisasjon la fram onsdag er også 240 barn blitt såret etter å ha havnet midt i sammenstøt mellom demonstranter og soldater.

- UNICEF beklager sterkt at barn havner i kryssild i Jemen og oppfordrer alle parter i konflikten til å gjøre sitt ytterste for å spare sivilbefolkningen, og da spesielt kvinner og barn, sier UNICEF-direktør Anthony Lake.

Lake påpeker at den voldelige uroen har ført til alvorlige lidelser for barna. Mange har blitt hardt skadd og må ha langvarig behandling.

Mange barn i Jemen hadde det svært vanskelig allerede før den politiske uroen brøt ut. Mange lider av underernæring og fattigdom.

(NTB)