Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten 1.000 Storskog-asylanter har forsvunnet

Norske myndigheter vet ikke hvor 937 asylsøkere som kom til Norge fra Russland i fjor, befinner seg, viser tall fra UDI.

HAR FORSVUNNET: Vestleiren i Finnmark i dag. Nesten 1000 asylanter som har kommet over Storskog har forsvunnet under radaren. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR FORSVUNNET: Vestleiren i Finnmark i dag. Nesten 1000 asylanter som har kommet over Storskog har forsvunnet under radaren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av asylsøkerne som UDI ikke kjenner tilholdsstedet til, kan leve i skjul, melder NRK. Andre kan ha valgt å forlate landet frivillig.

- Veldig mange velger å reise ut. Enten at de befinner seg på ukjent adresse i Norge, eller reiser videre i Europa. Det er uverdig, og man må nå få en stopp på dette og realitetsbehandle de søknadene man ikke har en avtale med Russland om å ta imot, sier Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

I fjor høst kom i alt 5.441 asylsøkere til Norge over Storskog i Finnmark. 3.913 personer er i mottak eller omsorgssenter. 445 har reist, enten frivillig eller blitt returnert av politiet. 50 er registrert på en privat adresse, 45 er hentet av politiet, og 8 er i kirkeasyl, ifølge UDI.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram