Nesten 2000 barn fortsatt fanget i Sinjar-fjellet

- Situasjonen er desperat.

PÅ FLUKT: Yazidier på flukt fra IS. Bildet er tatt i august i år. Foto: Youssef Boudlal/ Reuters/ NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Yazidier på flukt fra IS. Bildet er tatt i august i år. Foto: Youssef Boudlal/ Reuters/ NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen er desperat for de over 9.500 yazidiene som fortsatt sitter fast i Sinjar-fjellet i Nord-Irak, advarer Norsk Folkehjelp.

9542 mennesker, hvorav minst 1900 er barn, har vært fanget i området siden august uten noen steder å ta veien, ifølge to av Norsk Folkehjelps irakiske samarbeidspartnere som nylig har tatt seg inn i området.

Situasjonen til dem som flyktet fra opprørsgruppa Den islamske statens (IS) frammarsj, beskrives som desperat og livstruende. Flyktningene, som tilhører den kurdiske yazidi-minoriteten, er tomme for mat, og de har liten eller ingen beskyttelse mot nedbør om dagen og temperaturer ned mot minusgrader på natten.

- Saken er rett og slett at disse menneskene ikke har noen steder å ta veien. De er fanget under svært vanskelige omgivelser i Sinjar-fjellet, som er omringet av ISIL, sier Folkehjelpas seniorrådgiver for Midtøsten, Trude Falch.

Situasjonen tilspisses ytterligere av meldinger om at IS har startet en ny offensiv mot Sinjar, som på kurdisk heter Shingal. IS kalte seg fram til i sommer for ISIL/ISIL.

(NTB)