Nesten 2000 kameler døde på mystisk vis

Frykter giftig dyrefor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Så langt denne måneden har 1 982 kameler dødd på mystisk vis i Saudi-Arabia. Før de døde hadde de symptomer som svette, nervøsitet, svimmelhet og oppkast.

Landets landbruksminister, Fahd Bilghoneim, sier at tester viser at dødsfallene er forårsaket av at dyreforet kamelene fikk, inneholdt et innsektsmiddel, skriver BBC.

- Veterinæreksperter sier at symptomene indikerer at kamelene har blitt forgiftet, ikke at de har fått en infeksjon. Dette samsvarer med hva kameleierne har sagt om dyreforet de har kjøpt til kamelene.

Kameler er stor business i Saudi-Arabia, og derfor har kong Abdullah lovet eierne en kompensasjon for tapet av kamelene.

De første kamelene døde i Dawasir-dalen sør for hovedstaden Riyadh, men det har også blitt rapportert om kameldødsfall fra Mekka til grensen til Jemen.

Bedouin-stammer gjør handel med kameler for tusenvis av dollar per kamel. Dyrene blir brukt i løp, og de blir også spist.

«BIG BUSINESS»: Kong Abdullah har lovet en kompensasjon til eierne av de døde kamelene. Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH /REUTERS/SCANPIX
«BIG BUSINESS»: Kong Abdullah har lovet en kompensasjon til eierne av de døde kamelene. Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH /REUTERS/SCANPIX Vis mer