Nesten 400 000 har signert for å flytte «verdens tristeste dyr» fra glovarm dyrepark

Enormt engasjement for Arturo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev i forrige uke om isbjørnen Arturo, som holder til i en dyrepark i Argentina.

For to år siden mistet han sin trofaste partner Pelusa, og i den kokende varme dyreparken har han bare et 50 centimeter dypt vann å kjøle seg ned på.

Saken har vakt svært mye oppmerksomhet og engasjement internasjonalt og dyrevernere verden over krever at «verdens tristeste dyr» flyttes.

391 000 signaturer En underskriftskampanje satt i gang på change.org har i skrivende stund skaffet 391 000 signaturer.

Da Daily Telegraph nok en gang omtalte kampanjen like etter klokka 14.00 i går ettermiddag, kunne de melde om over 200 000 underskrifter.

På under ett døgn har dermed underskriftkampanjens tilhengere nesten fordoblet seg.

Kampanjen tar sikte på å overtale argentinske myndigheter til å få flyttet Arturo til en Assiniboine Park Zoo i Canada hvor det er bygget et nytt isbjørnsenter. Klimaet i Canada er langt mer isbjørnvennlig, samtidig som Arturo vil få seg nye rasfrender.

29 år gamle Arturo holder til i Mendoza Zoo i Argentina. Siden han mistet sin trofaste partner Pelusa har han ikke hatt kontakt med noen fra sin egen rase.

Arturo er Argentinas eneste isbjørn, og ansiktsuttrykkene og framtoninga hans har de siste åra vært et trist skue for de besøkende i dyreparken. Det har gjort at isbjørnen har fått tilnavnet «verdens tristeste dyr».

Deprimert Flere eksperter og aktivister mener Arturo er blitt deprimert etter at mistet sin partner Pelusa og påpeker hvordan han beveger seg på en zombi-liknende måte.

TRIST: Isbjørnen Arturo er helt alene i den varme dyreparken. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE
TRIST: Isbjørnen Arturo er helt alene i den varme dyreparken. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE Vis mer

Pelsen hans gjør ham i stand til å overleve 40 kuldegrader i arktisk klima, men i dyrehagen i Argentina kan temperaturene noen ganger nå 40 plussgrader.

Selv den amerikanske sanglegenden Cher har engasjert seg for isbjørnen og skrevet et følelsesladdet brev til Argentinas president, Christina Fernandez de Kirchner.

- Gråt ikke for ham, Argentina? Ingen tårer fra de Kirchner for den torturerte isbjørnen Arturo. Hendene dine har blod på seg når han dør, skriver Cher.

Direktøren for dyrehagen i Argentina, Gustavo Pronotto, mener at det ikke vil være forsvarlig å flytte en så gammel isbjørn som Arturo.

- Den medisinske nemnda bestemte enstemmig at på grunn av risikoene knyttet til hans høye alder, så vil ikke Arturo bli flyttet, sier Pronotto.

50 CENTIMETER: Eneste muligheten for 29 år gamle Arturo til å kjøle seg ned er i et 560 centimeter dypt basseng.  AFP PHOTO / Andres LARROVERE
50 CENTIMETER: Eneste muligheten for 29 år gamle Arturo til å kjøle seg ned er i et 560 centimeter dypt basseng. AFP PHOTO / Andres LARROVERE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer