<strong>MIDLERTIDIGE STILLINGER:</strong> De fleste leger går i midlertidige stillinger eller vikariater til de når 40-årsalderen. FOTO: SCANPIX
MIDLERTIDIGE STILLINGER: De fleste leger går i midlertidige stillinger eller vikariater til de når 40-årsalderen. FOTO: SCANPIX Vis mer

Nesten 7.000 leger uten fast jobb

Yngre leger har ikke et godt nok stillingsvern, mener Legeforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Yngre leger har ikke et godt nok stillingsvern, mener Legeforeningen. De fleste går i midlertidige stillinger eller vikariater til de når 40-årsalderen.

Temaet tas opp på et møte Yngre legers forening har innkalt til på Soria Moria konferansesenter onsdag.

Undersøkelser viser at mellom 90 og 95 prosent av alle leger i spesialisering i sykehusene har midlertidige stillinger. 40-50 prosent går i vikariater, bare cirka 5 prosent av alle yngre leger har fast ansettelsesforhold.

- Dette er en situasjon som verken gagner pasienter, sykehus eller leger. Det må nå skje endringer, det er kun praktiske justeringer som skal til for at dette skal la seg gjøre, sier leder i Yngre legers forening, Hege Gjessing.

Hun sier de usikre ansettelsesforholdene fører til ekstra belastninger for familier med to yrkesaktive, barn og stadige flyttinger. Med slitsomme og usikre ansettelsesforhold tør heller ikke legene si fra når det er grunn til det, fordi de er redde for ikke å få fornyet sine stillinger.

- Det kan ikke stå på stivbeinthet i 2010. De har fått til langt bedre ordninger i Sverige, fastslår Gjessing. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer