Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten 90 drept i flere bombeangrep i Syria

Minst 30 drept utafor Damaskus. Minst 57 drept i Homs.

 BOMBEANGREP:  Minst 57 mennesker ble drept i den syriske byen Homs søndag, etter at en rekke bomber gikk av. I dette bildet, frigitt av det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA, får man et inntrykk av hvor kraftige eksplosjonene var. Foto: SANA / AP Photo / NTB Scanpix
BOMBEANGREP: Minst 57 mennesker ble drept i den syriske byen Homs søndag, etter at en rekke bomber gikk av. I dette bildet, frigitt av det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA, får man et inntrykk av hvor kraftige eksplosjonene var. Foto: SANA / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 90 mennesker ble søndag drept i en rekke blodige bombeangrep i to byer i Syria. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

To selvmordsbombere og en bilbombe skal ha tatt liv av minst 30 mennesker nær et sjia-monument et lite stykke sør for Damaskus, Syrias hovedstad, etter endt skoletid, ifølge AFP. En rekke skolebarn skal være blant de drepte.

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skal det også ha vært en fjerde eksplosjon.

57 drept i Homs I Homs skal minst 57 mennesker være drept og over 100 såret som følge av to bombeangrep, melder NTB, som siterer SOHR.

Den regimevennlige TV-kanalen al-Ikhabariya i Damaskus viser bilder fra stedet som vitner om store ødeleggelser. Butikkvinduer er blåst ut, og det ligger sårede mennesker blant brennende biler i gatene.

Guvernørens kontor i Homs har tidligere meldt at 25 mennesker er drept. Syrisk statlig fjernsyn meldte først om 14 drepte og 29 sårede.

Militæroffensiv Søndagens angrep i Homs fant sted dagen etter at regjeringsstyrkene gjorde nye framskritt mot IS. Imidlertid har ingen ennå påtatt seg ansvar for eksplosjonene.

Angrepet er blant de verste som har funnet sted i regjeringskontrollerte områder i Homs til nå i dem fem år lange krigen.

Samtidig kommer det også meldinger om at minst 50 IS-krigere skal ha blitt drept i løpet av de siste 24 timene som følge av de syriske regjeringsstyrkene offensiv mot Aleppo, ifølge SOHR. Russiske bombefly skal ha bidratt i denne offensiven, ifølge AFP

Siden lørdag har syriske regjeringsstyrker frigjort mer enn et dusin landsbyer som var under IS-kontroll langs en motorvei som går øst fra Aleppo og til en militærbase nord i Syria, ifølge AFP.

Assad fester grepet Framrykkingen i helgen gjør at president Bashar al-Assads styrker utvider kontrollen over en vei som fører fram til islamistgruppens høyborg Raqqa, skriver NTB.

- Hæren har omringet IS i 16 landsbyer sør for veien. Regimet vil ta disse landsbyene for å konsolidere sin stilling øst og sørøst i provinsen, sier SOHR-direktør Rami Abdulrahman søndag.

Flere kilder melder at den syriske offensiven støttes av krigere fra Iran og den libanesiske Hizbollah-gruppa, og russiske fly sørger for luftstøtte.