Coronavaksineringen:

- Nesten alle får bivirkninger

De aller fleste vil oppleve ubehag etter å ha tatt Moderna-vaksinen, spesielt etter andre dose. Vaksinen har også ført til overraskende bivirkninger hos noen ytterst få personer.

COVID-VAKSINER: Overlege Sigurd Hortemo i Statens legemiddelverk er spent på om det dukker opp ukjente bivirkninger og hvor mange som vil ta de nye covid-vaksinene. Reporter: Marthe S. Lien / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moderna-vaksinen ble godkjent i EU onsdag, og allerede neste uke er det ventet at Norge vil motta de første 4000 dosene.

Vaksinen har vist seg å gi hyppige bivirkninger enn Pfizer og BioNTechs vaksine, og de aller fleste vil oppleve dette. Det er imidlertid registrert få alvorlige bivirkninger.

- I dagene etter vaksinering kan man oppleve slapphet, hodepine, muskelsmerter, leddsmerter, kvalme og noen får feber, sier overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket til Dagbladet.

- Nesten ingen slipper unna

Etter at andre dose er satt, får også opp mot 90 prosent smerter der man har fått stikket og 60 prosent har opplevd hodepine, ifølge Hortemo.

- Vi har jo varslet at vaksinene gir ganske mye ubehag disse første dagene, og det ser ut som at vaksinen fra Moderna faktisk gir enda litt mer. Så det må folk bare være forberedt på, at nesten alle får en eller annen type bivirkning. Nesten ingen slipper unna det.

Bivirkningene er svært vanlige for vaksiner, og man må regne med å ikke føle seg helt i form de første par dagene, forteller Hortemo.

- Men jeg må si det er mer slike plager fra disse vaksinene enn fra for eksempel influensavaksiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer