Nesten alle lærere og akademikere i jobb

Men olje, bygg og anlegg sender antall arbeidsledige opp mot 80 000.

UTFORDRINGER DIREKTE:  Ny Nav-sjef Sigrun Vågeng får over 5 000 flere arbeidsledige å gi et tilbud framover.
Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
UTFORDRINGER DIREKTE: Ny Nav-sjef Sigrun Vågeng får over 5 000 flere arbeidsledige å gi et tilbud framover. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved utgangen av september var 79 600 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav - 5 500 flere enn for et år siden.

Ledigheten er lavest innen undervisning med 0,9 prosent, fulgt av akademiske yrker med 1,0 prosent. Antallet ledige har gått mest ned blant personer uten registrert yrkesbakgrunn, fulgt av yrkesgruppen barne- og ungdomsarbeid.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson sier fredag at regjeringen setter inn tiltak for 2,5 milliarder kroner til de to yrkesgruppene som har høyest arbeidsledighet.

- For de to yrkesgruppene bygg og anlegg og industriarbeid, vil denne vedlikeholdspakken være gull verdt. Pakken skal holde aktiviteten oppe, bekjempe ledighet og sørge for å få dem raskt tilbake i arbeid, sier Eriksson.

5 500 flere Tall fra Nav viser at ledigheten har økt fra 2,7 prosent i september i fjor til 2,9 prosent i år. Ved utgangen av september var 79 600 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er 5.500 flere enn for ett år siden. 

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak utgjorde 91 900 personer i september, tilsvarende 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er 9 400 flere enn for ett år siden, viser tall fra Nav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer