Smitteutbrudd i begravelse i Gjøvik:

Nesten alle som bar kista smittet

Fem av personene som bar kista til Ruth Tranberg (80) ble coronasmittet. - Stusslige omstendigheter hele greia, forteller sønnen Per Kristian Tranberg.

UTBRUDD: I Gjøvik kommune er det registrert ti nye smittede de siste dagene, etter utbrudd i en begravelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTBRUDD: I Gjøvik kommune er det registrert ti nye smittede de siste dagene, etter utbrudd i en begravelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha mistet moren til brå sykdom som oppsto i påska, skulle Tranberg, familie og venner følge henne til graven fra Biri kirke i Gjøvik kommune forrige fredag.

Tranberg, som driver eget firma i området og har forholdt seg til strenge smittevernrutiner i lang tid, forteller til Dagbladet at begravelsen var planlagt til punkt og prikke for å hindre smitte.

- Dette viser jo faktisk hvor lett dette smitter hvis man først er uheldig. Vi tok alle forholdsregler og likevel havner vi oppi dette, sier Tranberg på telefon til Dagbladet fra isolasjon på setra ovenfor gården der han bor.

Han ønsker å fortelle om hendelsen for å vise hvor galt det kan gå, selv om man tar strenge smittevernhensyn, forteller han.

Det var Oppland Arbeiderblad som først omtalte saken.

- Absurd

I Gjøvik kommune var det på tidspunktet for begravelsen åpnet opp for inntil 100 deltakere, men av smittevernhensyn valgte Tranberg å holde lista over inviterte på i overkant av 50 personer.

- Vi valgte å ikke ta med flere for å kunne holde god avstand og følge alle regler, sier Tranberg og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer