Nesten alt er borte

Terra-kommunene sitter igjen med 15 prosent av det de investerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terra Securities-boet har fått inn rundt 170 millioner kroner etter at to av obligasjonene til de fire nordlandskommunene er solgt og garantier tilbakebetalt.

To av obligasjonene til nordlandskommunene ble tvangssolgt forrige uke. Den foreløpige oversikten som bostyret sitter på, viser at kommunene har fått 15 prosent av det de har investert.

- I kroner blir dette rundt 72 millioner kroner, sier bostyreren til Terra Securities, advokat Jon Skjørshammer, til NTB.

Det skal fremdeles være obligasjoner som ikke er solgt, så boet regner med å få inn mer penger.Garantier I tillegg har kommunene fått tilbake 99 millioner kroner som de betalte i garantier. Det sier ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune til NTB. Han sier Citibank har overført hele det innbetalte garantibeløpet på 99 millioner kroner til boet som rydder opp etter Terra Securities-konkursen, og at det er bekreftet at hele garantibeløpet vil bli tilbakeført kommunene. De 70 millionene Terra Securities påtok seg å garantere for, har bostyret så langt ikke sett noe til.

- Og det er jo penger vi vil be om å få tilbakebetalt, sier Skjørshammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer