Nesten alt gikk galt da Laverne (80) hoppet i fallskjerm for første gang

Fikk dødsangst og trakk seg, ble kastet ut likevel, før hun nesten mistet selen i det som mest sannsynlig ble hennes siste hopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Laverne Everett (80) hadde drømt om å hoppe i fallskjerm i en årrekke, og på selveste 80-årsdagen tok hun mot til seg og dro til den lokale fallskjermklubben, Parachute Center, nord i California.

Men det som Laverne trodde skulle bli den perfekte 80-årsgaven til seg selv, utviklet seg til et sant mareritt.

Ønsket å trekke seg Da hun skulle hoppe ut av flyet, fikk hun kalde føtter og ga tydelig beskjed til instruktøren hun hoppet i tandem med at hun ønsket å trekke seg. Instruktøren respekterte imidlertid ikke valget til kvinnen og hoppet i stedet ut av flyet - med stakkars Laverne på slep.

I den dramatiske videoen som ble filmet av en annen fallskjermhopper, ser vi tydelig at Laverne holder på å miste selen som holder henne fast i fallskjermen. Dramatikken når sitt høydepunkt når instruktøren og hopperen som filmer, begge må støtte Laverne, for å hindre at hun faller ut av selen og ned i døden.

Treningsoverdelen til Laverne blåser opp mens hun raser mot bakken i 200 km/t, og hun kryper sammen mens hele ryggen hennes er bar.

Utrolig nok går det bra med 80-åringen, som lander trygt på bakken.

- Ble ikke tvunget Laverne ga seint i går et intervju til amerikanske CBS der hun forteller om det dramatiske hoppet.

- Jeg mener at jeg ikke ble tvunget ut av flyet. Knærne mine ga etter og instruktøren jeg hoppet i tandem med visste hvor mye jeg ønsket å gjennomføre det, sier Laverne.

Men det mest alvorlige, og det amerikanske myndigheter nå etterforsker, er hvordan hun nesten mister selen som holder henne fast i den andre tandemhopperen.

- NEI!: Laverne prøver desperat å trekke seg fra fallskjermhoppet, men instruktøren vil ikke høre etter og tar tilslutt 80-åringen i armene og hopper.
- NEI!: Laverne prøver desperat å trekke seg fra fallskjermhoppet, men instruktøren vil ikke høre etter og tar tilslutt 80-åringen i armene og hopper. Vis mer

- Jeg fikk klærne mine over hodet og så ingen ting. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, før jeg så videoen selv, sier Laverne.

Ønsker ikke å kommentere Dagbladet har vært i kontakt med Parachute Center, som også tilbyr å få fallskjermhopp filmet. Parachute Center ønsker ikke å kommentere videoen overfor Dagbladet, men opplyser at den er omlag ett år gammel, noe som blir bekreftet av Laverne i intervjuet hun ga etter at Dagbladets sak først sto på trykk.

Parachute Center ønsker heller ikke å svare på om instruktøren oppførte seg korrekt da han tvang Laverne med på et hopp mens hun protesterte.

Videoen, som ble tatt opp av fallskjermklubben, dukket i dag opp på foto- og videonettstedet The Chive.

NESTEN GALT: Laverne klamrer seg fast, mens hun raser mot bakken i 200 km/t.
NESTEN GALT: Laverne klamrer seg fast, mens hun raser mot bakken i 200 km/t. Vis mer