TERRORGÅRDEN: Her er de to leiebilene Anders Behring Breivik disponerte fotografert på gården han leide på Åsta i Hedmark.
TERRORGÅRDEN: Her er de to leiebilene Anders Behring Breivik disponerte fotografert på gården han leide på Åsta i Hedmark.Vis mer

Nesten avslørt av kvinne

Anders Behring Breivik måtte i all hast skjule kjemikaliesøl da han fikk besøk på terrorgården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik har til politiet forklart at terrorplanene hans flere ganger holdt på å bli avslørt da han ble overrasket av besøkende på Vålstua gård på Åsta. I denne perioden i 2011 var Breivik i full gang med forberedelsene til terrorangrepene.

I et avhør forklarer Breivik at planene hans nesten gikk i vasken da en birøkter kom innom gården. Breivik var i full sving med å lage bomba og gikk iført verneutstyr rundt om på gården med bombeingredienser.

Breivik skal ha sett mannen først, og unngikk selv å bli oppdaget, hevder Breivik. Birøkteren så heller ikke bombematerialet som lå utenfor gården, ifølge terroristen.

Søl Dagbladet har tidligere skrevet at Breivik var redd han var overvåket på gården. Breivik forklarer seg om en kvinne som skulle komme på besøk. Da måtte han flytte alt materialet, noe han mente var et styr, får Dagbladet opplyst.

Dagbladet er kjent med at politiet har gjort flere hundre beslag av bombeutstyr på gården.

Terroristen har forklart at mens han jobbet med kjemikalier ble det mye søl i stua og det oppstod flere store gule flekker på gulvet.

Lunsj Breivik skal ha vært redd for at kvinnen skulle oppdage sølet når hun dukket opp. Han skjulte alt med store tepper fra låven.

- Flekkene så veldig suspekte ut, skal han ha forklart.

Han ble nødt til å ommøblere laboratoriet sitt en gang kvinnen var invitert til lunsj. De spiste på bordet der det var masse kjemikalier.

- Men hun merket det ikke, skal han ha forklart.

Han var også bekymra for lukta på gården. Han luftet hele tida, hevder han.