Senterpartiet

Nesten doblet på måling

Senterpartiet får 15,8 prosents oppslutning på TV 2s siste meningsmåling før kommune- og fylkestingsvalget. Det er nesten en dobling siden valget i 2015.

FRAMGANG: Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet opplever stor framgang fra forrige kommunevalg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRAMGANG: Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet opplever stor framgang fra forrige kommunevalg. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Sp går fram med 0,4 prosentpoeng på den siste målingen før de første valglokalene åpner søndag. En oppslutning på 15,8 prosent er nesten dobbelt så mye som valgresultatet på 8,5 prosent for fire år siden.

Ingen andre partier er i nærheten av å ha like stor fremgang fra forrige kommunevalg som Senterpartiet, ifølge TV 2.

Miljøpartiet De Grønne får 6,9. Et slikt resultat vil være partiets klart beste valg, og en framgang på 2,7 prosentpoeng på landsbasis fra 2015.

VALGETS VINNER?: Dagbladet «griller» Sp´s partileder, Trygve Slagsvold Vedum. Vis mer

Ap størst

Arbeiderpartiet er fremdeles landets største parti, men en oppslutning på 24,9 prosent er en tilbakegang på hele 8,1 prosentpoeng fra forrige kommunevalg, og det svakeste resultatet partiet noensinne har hatt i et kommunevalg.

Høyre får 18,4 prosent og har heller ingen grunn til å være fornøyd med en tilbakegang på 4,8 prosentpoeng siden forrige kommunevalg. Regjeringspartnerne Venstre, Frp og KrF går også alle tilbake, med henholdsvis 1,9, 1,7 og 0,9 prosentpoeng.

SV (7) får en framgang på 2,9 og Rødt (3,2) på 1,2 prosentpoeng. Bompengepartiet får en oppslutning på 3,2 prosent.

2993 personer er intervjuet i målingen som er laget av Kantar mellom 2. og 7. september. Feilmarginen er mellom 0,8 og 1,7 prosentpoeng og størst for de største partiene.