Nesten dødt løp mellom Ap og Høyre på ny meningsmåling

Ap og Høyre ligger nesten likt på en måling utført for Dagens Næringsliv, men på en måling gjort for VG foretrekker velgerne Erna Solberg som statsminister.

JEVNT: I nye meningsmålinger kniver Jonas og Erna om å være partileder for Norges største parti. I en av målingene skiller det kun 0,7 prosentpoeng i favør Erna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
JEVNT: I nye meningsmålinger kniver Jonas og Erna om å være partileder for Norges største parti. I en av målingene skiller det kun 0,7 prosentpoeng i favør Erna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet går fram 0,8 prosentpoeng til 25,9 prosents oppslutning, mens Høyre går tilbake 0,5 prosentpoeng og får 26,6 prosent. Dermed skiller det bare 0,7 prosentpoeng mellom de to største partiene på partibarometeret for august, utført av Sentio for Dagens Næringsliv.

Målingen er basert på 1 000 intervjuer i perioden 14. til 20. august. Endringene er såpass små for alle partiene at de er innenfor feilmarginen, som er mellom 0,9 og 3,3 prosentpoeng.

Det til side, resultatene indikerer at Ap etter en rekke svake målinger, kryper nærmere Høyre.

- Målingen befester inntrykket fra etter sommeren av at vi løfter oss, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisa.

Fornøyd Solberg

Statsminister Erna Solberg er også fornøyd med eget partis oppslutning, som ligger på nivå med valgoppslutningen fra i fjor.

Enda mer fornøyd kan hun være når hun ser resultatet av VGs statsministermåling. Der svarer 50 prosent av de spurte at de foretrekker Solberg som statsminister, mens bare 37 prosent svarer Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer