Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten drept på spøk

En av de tyske hjelpearbeiderne som kom seg fri fra Taliban, ble nesten henrettet da soldater lekte seg med skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge ukesmagasinet Stern ble Margrit Stebner (43) tvunget til å sitte på en stol i fengselet i Kabul mens soldater skjøt rundt henne for «moro skyld». Episoden skjedde kort etter at de åtte representantene for organisasjonen Shelter Now International ble arrestert i august.

Ett av skuddene føk forbi bare en halv meter fra hodet til den tyske kvinnen. Magasinet skriver ikke hvem som har vært kilde for opplysningene.

En annen av hjelpearbeiderne, Georg Taubmann, sier at han var sjokkert over forholdene i fengselet. Fengslede tyver måtte gjennom amputasjoner, mens andre ble torturert.

- Det var som fra middelalderen, sier han til Stern.

Hjelpearbeiderne var tiltalt for å ha drevet ulovlig misjonering og risikerte dødsstraff. De unnslapp sist torsdag etter at Taliban etterlot dem i et fengsel i en by sør for Kabul. Da Nordalliansen kom til byen, slapp de ut, og natten etter ble de plukket opp av amerikanske helikoptre og brakt til Pakistan.

(NTB)

REDDET: De tyske hjelpearbeiderne møter pressen på den tyske ambassaden i Pakistan 15. november. Fra venstre Silke Durrkopf, Margrit Stebner og Katrin Jelinek.Foto: SCANPIX/REUTERS

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!