Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nesten et større sjokk enn å bli fengslet

De to svenske journalistene som har sittet fengslet i Etiopia siden i fjor er benådet og sitter på et fly ut av landet nå.

LØSLATT:De to svenske journalistene Martin Schibbye (til venstre) og Johan Persson er nå på vei hjem til Sverige. Foto: Jonas Gratzer / Kontinent Agency / NTB Scanpix
LØSLATT:De to svenske journalistene Martin Schibbye (til venstre) og Johan Persson er nå på vei hjem til Sverige. Foto: Jonas Gratzer / Kontinent Agency / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Martin Schibbye og Johan Persson har tatt av i et fly fra flyplassen i Etiopias hovedstad Addis Abeba, skriver TT (Tidningarnas Telegrambyrå) i dag.

- Vi har det veldig bra, sier Schibbye på telefonen til nyhetsbyrået.

- Å komme tilbake til friheten var nesten et større sjokk en å bli fengslet, sier han videre.

Ambassaden bekrefter De to ventes tilbake Sverige i løpet av dagen, og natt til i dag kom det første bildene av svenskene i frihet. Den svenske ambassaden i Etiopia kan også bekrefte at de to har forlatt Etiopia i et fly i 06.40-tiden tirsdag morgen.  

Også den svenske utenriksministeren Carl Bildt har kommentert løslatelsen, skriver Expressen.

-Det er et langt og tålmodig arbeid som ligger bak dagens utveksling, og jeg vil takke Etiopias regjering for dette. Jeg håper dette kan være innledningen til en ny og bedre plattform i våre relasjoner, sier Bild.

Dømt til 11 års fengsel De to journalistene ble pågrepet 1. juli i fjor etter å ulovlig ha tatt seg inn i det omstridte området Ogaden med geriljaen ONLF (Ogadens nasjonale frigjøringsfront).

I desember i fjor ble de to svenskene dømt til 11 års fengsel for terrorlovbrudd. Schibbye og Persson valgte å ikke anke saken og i stedet å søke om benådning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media