Nesten ferdig høyhus kollapset i Shanghai

13-etasjes boligblokk veltet.

KOLLAPSET: En 13 etasjer høy boligblokk i Shanghai kollapset i formiddag. Bygget var fremdeles under oppføring, men var nesten ferdig. Det er foreløpig ikke kjent hva som skulle ha forårsaket kollapsen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
KOLLAPSET: En 13 etasjer høy boligblokk i Shanghai kollapset i formiddag. Bygget var fremdeles under oppføring, men var nesten ferdig. Det er foreløpig ikke kjent hva som skulle ha forårsaket kollapsen. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En bygningsarbeider omkom da en nesten ferdigbygd 13-etasjes boligblokk veltet i utkanten av Shanghai i løpet av morgentimene i dag.

Ulykken skjedde i 6-tiden lokal tid, og vitner forteller at det kjentes ut som et jordskjelv da bygningen begynte å falle, ifølge den engelskspråklige, kinesiske avisen China Daily.

Ifølge et foto offentliggjort på nettstedet allvoices.com er bygningen fullstendig veltet over på siden.

Boligblokken ligger i det den kinesiske avisen omtaler som «et førsteklasses» område i Shanghai, fem T-banestasjoner fra byens sentrum. Leilighetene i boligblokken er blitt solgt for rundt 20 000 kroner per kvadratmeter, et betydelig beløp i Kina.

(NTB)