Nesten halvparten i Oslo sier nei til OL

Nesten halvparten av befolkningen i hovedstaden vil ikke ha OL i Oslo, mens litt færre ønsker seg Oslo-OL, viser en måling som Sentio har utført for Klassekampen.

 48 PROSENT SIER NEI:  Byrådsleder Stian Berger Røsland (midten) overleverte nylig søknad om statsgaranti til Oslo-OL til Kulturminister Hadia Tajik. Nå viser en spørreundersøkelse at hele 48 prosent av hovedstadens innbyggere er imot OL i oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
48 PROSENT SIER NEI: Byrådsleder Stian Berger Røsland (midten) overleverte nylig søknad om statsgaranti til Oslo-OL til Kulturminister Hadia Tajik. Nå viser en spørreundersøkelse at hele 48 prosent av hovedstadens innbyggere er imot OL i oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen sier 48,4 prosent av hovedstadens innbyggere nei til at Oslo søker om OL. 42,8 prosent sier ja til en OL-søknad, viser Sentios måling for Klassekampen.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som onsdag leverte søknad om statstilskudd og statsgaranti for et OL i Oslo i 2022, mener at et Oslo-OL vil være en fantastisk mulighet til å vise fram byen for hele verden. Han registrerer at det er litt færre som sier ja og litt flere som sier nei til Oslo-OL enn ved tidligere målinger, og sier han skal lytte til folket når det blir folkeavstemning i Oslo 9. september om saken.

- Det er vanskelig å si at vi skal ha et OL i Oslo dersom Oslos befolkning ikke ønsker det, sier Røsland.

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) er enig.

- Det vil være umusikalsk å ikke følge rådet, sier hun.

Det var Carl I. Hagen (Frp) som fikk gjennomslag for folkeavstemningen, som skal være rådgivende, og han mener i likhet med Røsland og Rieber-Mohn at folkets stemme er viktig.

- Er det flertall mot en OL-søknad, så må den legges død, sier Hagen.

Selv har han ikke bestemt seg for om han vil si ja eller nei til et Oslo-OL.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer