Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten halvparten i Oslo stryker på førerprøven

Langt over landsgjennomsnittet.

<b>VET IKKE HVORFOR:</b> – Om folk i Oslo er dummere enn folk i Finnmark, det vet jo ikke vi, sier pressesjef i Statens vegvesen. Foto: Rune Myhre
VET IKKE HVORFOR: – Om folk i Oslo er dummere enn folk i Finnmark, det vet jo ikke vi, sier pressesjef i Statens vegvesen. Foto: Rune Myhre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 44 prosent av dem som skal kjøre opp i Oslo, stryker. Det er langt over landsgjennomsnittet, som er helt nede på 28 prosent.

Hovedstaden kommer desidert på bunnen i oversikten fra Statens vegvesen. Oversikten viser at det er store regionale forskjeller på strykprosenten, skriver Aftenposten.

På toppen av listen, med lavest strykprosent, ligger Finnmark der bare 14 prosent ikke består.

– Om folk i Oslo er dummere enn folk i Finnmark, det vet jo ikke vi. Men vi vet at det er flere fallgruver i et bymiljø enn i landlige omgivelser, sier pressesjef Kjell Vinje i Statens vegvesen.

Nest nederst på listen ligger Vest-Agder med en strykprosent på 38 prosent, og på plassen over ligger Akershus der 32 prosent stryker. Etter Finnmark følger Møre og Romsdal som er nest flinkest i klassen med 20 prosents strykprosent.

Trygg Trafikk er negativt overrasket over at så mange i Oslo stryker.

– Det er skremmende at så mange elever mener de er dyktige nok, så det er tydelig at det er en avstand mellom kravet og det man selv tror er kravet, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen.

Totalt sett for hele landet viser tallene at 42 prosent strøk på teoriprøven og 28 prosent på oppkjøringen i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media