Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten halvparten seksuelt trakassert

Nesten halvparten av kvinnene som tjenestegjør i det britiske luftforsvaret Royal Air Force, har det siste året blitt utsatt for seksuell trakassering, skiver britiske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 1.000 av de 2.500 kvinnene som ble intervjuet om temaet av RAF, sa de hadde vært utsatt for slik trakassering i løpet av de siste tolv månedene, skriver avisene The Independent on Sunday og The Sunday Mirror.

De fleste kvinnene oppgir å ha blitt befølt eller utsatt for seksuelt ladde kommentarer eller gester, men bare halvparten av dem skal ha protestert mot det de ble utsatt for, heter det i luftforsvarets interne rapport.

Undersøkelsen viser også at kvinnene i de fleste tilfellene ble utsatt for den seksuelle trakasseringen av to eller flere mannlige tjenestemenn av høyere rang.

Det er 6.300 kvinner blant luftforsvarets 46.350 ansatte.

- Disse tallene reiser alvorlige spørsmål om omfanget av mobbing og seksuell trakassering i etaten, sier Paul Keetch, som er liberaldemokratenes forsvarspolitiske talsmann.

- RAF må øyeblikkelig iverksette en grunnleggende reform av klagesystemet, som langt fra er godt nok, sier han.

Forsvarsdepartementet sier undersøkelsen ble gjennomført slik at luftforsvaret skal kunne ta tak i problemet.

- Etaten ser ikke gjennom fingrene med noen form for seksuell trakassering eller mobbing, sier en talsmann for departementet.

(NTB-AFP)