Nesten helt åpenhjertig

Ari Behns «Trist som faen» skal lanseres i Danmark. I den forbindelse måtte den kommende prinsessegemalen svare på spørsmål fra Ekstra Bladet om - narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Behn har holdt en lav profil i Norge etter forlovelsen med prinsesse Märtha, men i dagens utgave av den danske avise Ekstra Bladet snakker han ut om boka, marihuana og det å bli en offentlig rollemodell. Bryllupet vil han derimot snakke lite om, skriver VG.

- Hvorfor er du i boken så opptatt av macho-mennesker?

- Jeg er fascinert av det maskuline univers. Sikkert fordi jeg som skilsmissebarn, som bodde hos min mor, var omgitt av mange sterke kvinner, sier Behn og legger til at han hadde en lengsel etter brutaliteten, instinktet og fandenivoldskheten.

Om skrivingen

Kolleger av Ari Behn har ytret bekymring på Behns vegne at han ikke lenger står like fritt som forfatter etter bryllupet om to måneder.

- Det viktigste i livet for meg er å skrive, og min ambisjon er fortsatt å gi plass til alle stemmer og alle fasetter av livet i mine bøker.

Han forteller at han i Pakistan ønsket å bygge bro mellom muslimer og ikke-muslimer, og hvis det ble oppfattet som antiamerikansk eller i strid med norsk utenrikspolitikk - oppfatter han det som «virkelig fascinerende».

Om narkotika

- Du har sagt at du røyker marihuana..., forsøker Ekstra Bladet seg med.

- Det har jeg aldri sagt. Det er tatt ut av en sammenheng da jeg laget en dokumentar om Las Vegas. Las Vegas er et helvete på jord, men et paradis for forfattere. Som i boken lekte jeg mye med klisjeene i filmen, og det var en av klisjeene.

- Men har du røkt marihuana?

- Det vil jeg faktisk ikke kommentere, sier Ari bestemt.

Han vil heller ikke snakke noe særlig om kongefamilien eller bryllupet i Nidarosdomen 24. mai. Annet enn at han gleder seg, og tror på en alle tiders begivenhet.

EVENTYREREN: Ari Behns ville til Afghanistan, men måtte nøye seg med Pakistan. Der laget han en dokumentar for TV 2.
DEN KOMMENDE PRINSESSEGEMALEN: Ari fikk prinsessen. 24. mai gifter de seg i Trondheim.