Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten hundre personer tatt i narkoaksjon

På Øvre Romerike.

BRUKERUTSTYR: Her er noe av det omfattende materialet som ble beslaglagt under politiets aksjoner på Øvre Romerike i helga. Hasjpiper og mekkeverktøy til amfetaminbruk var blant beslagene. Foto: Politiet
BRUKERUTSTYR: Her er noe av det omfattende materialet som ble beslaglagt under politiets aksjoner på Øvre Romerike i helga. Hasjpiper og mekkeverktøy til amfetaminbruk var blant beslagene. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga ble det gjennomført en større politiaksjon mot narkotikamiljøene på Øvre Romerike.

Resultatet: 88 personer ble pågrepet, skriver Romerikes Blad. Det ble beslaglagt hasj, marihuana, LSD, fleinsopp, piller, noe våpen og masse tyvegods.

- Vi fikk oppklart et innbrudd i en frisørsalong fra en liten stund tilbake. Vi fant tyvegodset under aksjonen nå, sier lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor til Dagbladet.

17 personer ble pågrepet i kommunen hans. To personer er blitt framstilt for varetektsfengsling.

- Aksjonen er for å få kontroll og avdekke miljøene, hindre nyrekruttering og ta selgerne. Målet er å gjøre miljøet så lite som mulig. Kommunens rusomsorg-tilbud er også med på aksjonen og tar tak, slik at personene kan få videre oppfølging, sier Jahren.

Seks kommuner Aksjonen ble gjennomført i kommunene Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll, Hurdal, Nes og Ullensaker. I sistnevnte kommune ble et sted mellom 30 og 40 personer pågrepet under helgas aksjoner. Politiet på Øvre Romerike gjennomfører årlig tre eller fire slike aksjoner.

- Vi har opprettet mellom 60 og 70 straffesaker mot disse personene. Det var en vellykket aksjon, sier lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor til Dagbladet.

Han sier de pågrepne er kvinner og menn fra helt nede i 16 årsalderen til opp mot 55 år gamle.

- En av de pågrepne satte seg kraftig til motverge under pågripelsen og kom med svært grove drapstrusler mot politiets tjenestemenn. Det er noe vi ser svært alvorlig på og han kan vente seg reaksjoner. Vi vil vurderer å framstille han for varetektsfensgling, sier Huse.

Han sier politiet aksjonerte både på dag- og kveldstid mot kjente adresser, tilholdssteder og fester i kommunen.

- Meldingen fra politiet til brukere og selgere av narkotika, er at politiet kan dukke opp når som helst hos dine foreldre eller på festen hvor det misbrukes narkotika, sier Huse.

Hasjplantasje I Nannestad og Gjerdrum ble det til sammen pågrepet 23 personer. Politiet framstiller en person for varetektsfengsling i morgen.

- De er i hovedsak tatt for bruk og eller besittelse av narkotika, sier politiførstebetjent Erik Reikrås ved Eidsvoll/Gjerdrum lensmannskontor til Dagbladet.

Han sier de fleste var kjenninger av politiet, mens noen var nye.

- Målet med aksjonen er å uroe miljøet og fortelle dem at vi følger med og slår hardt ned på narkotika i Eidsvoll og Gjerdrum kommune, sier Reikrås.

Han forteller at de kom over en mindre og avviklet hasjplantasje med 32 planter.

- Det var ikke alle som var like fornøyde med at politiet kom på besøk, men det var ingen alvorlige hendelser under aksjonen, sier han.

Lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Karl-Vidar Solberg, opplyser til Dagbladet at rundt 15 personer ble pågrepet i hans lensmannsdistrikt. Flere får nå oppfølging av kommunenes rustjeneste.

- De som sliter med denne problematikken, skal få en vei ut av det, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media